Koppla av i en Tropilex-hängmatta eller hängstol

Under vår- och sommarmånaderna finns det inget bättre än att njuta av det vackra vädret från en hängmatta eller hängstol. Tropilex hängmattor och hängstolar är ett mycket bra val. Dessa är alla tillverkade i Sydamerika. Hängmattorna tillverkas främst för hand i Brasilien och Colombia. Men de tillverkas också i Indien under rättvisa arbetsförhållanden. Kvaliteten är utmärkt och storlekarna visas väl så att du alltid kan beställa rätt modell.

Tre typer av Tropilex-hängmattor
Grovt sett kan 3 typer av hängmattor särskiljas:

Speciellt i Brasilien stöter man på den klassiska hängmattan, precis som i Colombia och andra delar av Sydamerika. De kallar därför även dessa hängmattor för colombianska hängmattor. Du kan sova bekvämt i den eller bara ta en tupplur. Fördelen är också att man inte ramlar ur så snabbt. Du ligger verkligen i den och du viker duken runt dig. Normalt ligger man i den något snett, eftersom man håller duken med kroppen öppen.

Sedan har du hängmattan med spridarstång som ofta används för att sola. Duken förblir öppen tack vare spridarstängerna. Du kan helt enkelt ligga rak i denna hängmattamodell. Ett annat namn på dessa mattor är den amerikanska hängmattan, dessa är extra stora och lyxiga. Det som är bra är att tyget är quiltat och det är extra mjukt, superskönt för dig när du lägger dig i den!

Sedan finns det en annan variant och det är den mexikanska hängmattan. Även denna variant är klassisk, men består – till skillnad från en colombiansk hängmatta – av hundratals flätade trådar. Den ligger precis lika skönt och mjuk som den klassiska hängmattan. Denna modell är mindre lämplig för barn. Under den extrema värmen rekommenderas denna variant att använda hängmattan själv. Som ett resultat svettas du mindre och du känner hur vinden blåser över ryggen.

Tropilex resehängmatta

Hängmattor
Har du en Tropilex-hängmatta kan du ofta enkelt hänga den mellan två träd. Men för det behöver du det hängmattefäste som passar för det. Monteringsmaterialet kan beställas direkt när du beställer en hängmatta. Du kan även välja en standard som du kan hänga hängmattan i. Fördelen med detta är att du kan placera denna standard var du vill.

Tropilex hängstolar
Förutom Tropilex-hängmattor finns även Tropilex-hängmattor. En Tropilex hängstol kan också vara väldigt snygg. Du kan till exempel fästa hängstolen i taket med speciellt monteringsmaterial, men det finns även specialstativ för denna variant. Detta gör att du kan placera hängstolen på valfri plats, i huset eller i trädgården

Hängstolens eller hängmattans duk tål en knackning, en regnskur eller strålande sol. För längre bevarande är det bättre att förvara duken när det regnar och när du inte har använt den. Detta håller tyget och färgerna vackrare längre och du kan njuta av ditt tyg längre. Men om det plötsligt regnar, oroa dig inte, för det tål en hängmatta eller hängstol.

Tvätta en Tropilex hängmatta eller hängstol
Det är bäst att bara tvätta hängmattan och hängstolen för hand och låta den torka naturligt efteråt. Så ANVÄND INTE en torktumlare. Färgerna håller längre om du tvättar trasan för hand.

 

Tips när du ska välja en Tropilex-hängmatta
Att köpa en hängmatta är inte något man gör varje dag. Det är därför det är klokt att fördjupa sig i det breda utbudet av Tropilex hängmattor och hängstolar. Du kommer då att upptäcka att ju större hängmattan är, desto bekvämare är du. Det är faktiskt vettigt när du tänker efter, för en dubbelhängmatta eller en familjehängmatta är bättre än en enkelhängmatta. Då har du mer utrymme och det är bara så skönt och lugnande. Tyvärr har inte alla tillräckligt med utrymme i huset eller trädgården för en större hängmatta. Det är därför Tropilex har gjort tyget till singelhängmattan mycket bredare, så att du också kan ligga extremt bekvämt i en enda hängmatta och koppla av. Några fler tips:

Om du går för en klassisk hängmatta, så ligger du verkligen i själva hängmattan.
Väljer du en hängmatta med spridarbyglar ligger du på hängmattan, så du kan också ta in mer sol eller vind.
Priserna är också viktiga om du ska välja en hängmatta eller hängstol, vad är maxbeloppet du kan och vill lägga på det?
Måtten är också viktiga, så tänk på längden i cm, bredden i cm och höjden i cm i förväg. Var vill du placera hängmattan och hur mycket plats har du tillgängligt för den? En enpersonshängmatta är mycket mindre än till exempel en familjehängmatta. Med en familjehängmatta bör du ta hänsyn till en längd på ca 4 meter.
gjort ett val?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *